סדנאות
סדנאות ליווי התפתחותי נולדו מתוך הבנה כי התפתחותו המוטורית והחושית של התינוק בראשית חייו תהווה בסיס לשלבים הבאים. בכל שלב ירכוש התינוק את המרכיבים הרלוונטיים והם יהוו את אבני הבסיס לשלב הבא.
הסדנאות הינן מפגש חוויתי להורה ולתינוק מגיל לידה ועד שנתיים.
הסדנאות יקנו לכם ידע, כלים וזמן איכות עם תינוקכם.
תפגשו הורים לתינוקות בגילאים ובשלב התפתחותי דומה לזה של תינוקכם ותוכלו לשאול שאלות ולהתייעץ בכל נושא.
הסדנאות נערכות באווירה ביתית ואינטימית בקבוצות קטנות של עד 7 תינוקות על מנת שכל תינוק והורה יקבלו יחס אישי.
כל סדנה מורכבת מ8 מפגשים בני שעה.
איך זה עובד
אתם יוצרים עימי קשר ומתעדכנים במועד הסדנה הקרובה.
אנחנו נפגשים אצלי בסלון למפגש שבועי בן שעה (כל 8 המפגשים יערכו באותו יום ובאותה שעה) במהלך המפגש נדבר, נתייעץ, נעשה יחד עם הקטנטנים תרגילים שונים שמעודדים את ההתפתחות בהתאם לשלב ההתפתחותי ויכולותיו של כל תינוק ותינוק.
כל מפגש ייערך שעה ובסופו תצאו עם עוד חומר למחשבה וליישום מיידי.
שאלות ותשובות
מהם סוגי הסדנאות?
1.
גילאי 6-12 חודשים
"זוחלים ומתיישבים"
בשלב הזה התינוק פוגש לראשונה את הצורך לנוע. הוא עצמאי יותר וחוקר את הסביבה.
סדנה זו תתמקד בפיתוח העצמאות של התינוק והכנה לשלב הזחילה וההליכה.
נעסוק בעידוד זחילת גחון נכונה, רוקינג ועלייה על שש, זחילה על שש, מעבר לישיבה, גירוי חושי וסוגי מגע, פיתוח יכולות קשב וריכוז, פיתוח מערכת שיווי המשקל, ארגון הבית לתינוק הזוחל, מעבר לעמידה עצמאית ועוד.
גילאי 3-6 חודשים
"מתהפכים ביחד"
בשלב זה התינוק זונח אט אט את הרפלקסים הפרימיטיביים איתם נולד ורוכש יכולות תנועה עצמאית. סדנה זו תתמקד בעבודה על מערכת שיווי המשקל ובהכנה לקראת שלב ההתהפכויות.
נעסוק בגירוי מערכת הרפלקסים ושיווי המשקל, שיפור שכיבה על הבטן, השענות על מרפקים והרמת ראש, עידוד אחיזה, פיתוח קשר עין- יד -פה, תרגילי סיבוב סביב ציר, מרכיבי זחילת גחון, פיתוח יכולות קשב וריכוז, סוגי מגע מומלצים, מעבר לאוכל מוצק, הכנה לקראת חזרה לעבודה ועוד.
גילאי 0-3 חודשים
"תינוק בא לעולם"
סדנא זו תתמקד במעבר ההדרגתי מהרחם לעולם שמחוצה לו. נעסוק במענה לבכי, התמודדות עם גזים וכאבי בטן, תנוחות אחיזה, מעקב אחר רפלקסים, עידוד השכיבה על הבט, סוגי מגע מומלצים, שיטות לערסול, טיפים להקניית הרגלי שינה, ארגון הסביבה ההתפתחותית למימוש מלוא הפוטנציאל של התינוק ועוד.
מה משך הסדנה?
הסדנה כוללת 8 מפגשים. כל מפגש בן שעה.
2.
ומה אם התינוק שלי לא תואם את השלב ההתפחותי של בני גילו?
לפני שהסדנה מתחילה אני מדברת עם כל אחת ואחת מהאמהות ומבינה באיזה שלב נמצא התינוק ומה האתגרים שעומדים בפניה כעת. ההתאמה לקבוצה נעשית לרב על פי השלב ההתפתחותי של התינוק.
3.
באיזו גישה את עובדת?
הסדנאות בנויות עפ"י שיטת "צעד ראשון" וההנחיה כולה מבוססת הגישה האדלריאנית. הגישה האדלריאנית היא גישה אופטימית ביסודה המאמינה כי "הכל יכול להיות גם אחרת". הגישה האדלריאנית שמה את היחסים במרכז ודוגלת בפעולה מתוך שיוויון ערך וכבוד הדדי ולא מתוך כח.
4.
מי צריך להגיע למפגשים?
הידע שניתן בסדנאות רלוונטי לכל מי שמטפל בתינוק, לרב למפגשים מגיעים האם (שנמצאת בחופשת לידה) והתינוק. יחד עם זאת, במידה ומישהו נוסף מעוניין להצטרף למפגשים או למפגש בודד הוא תמיד מוזמן :)
5.
מאיזה גיל אפשר להצטרף לסדנאות?
האתגרים בהורות מתחילים מהרגע הראשון ולכן הסדנאות מיועדות ומותאמות לתינוקות מגיל לידה. יחד עם זאת התנאי להשתתפות בסדנה הוא שהאמא מרגישה טוב כדי לצאת מהבית ולשבת עם התינוק על גבי מזרן.
6.
ואם הארכתי את חופשת הלידה?
הסדנאות בנויות ברצף ולכל קבוצה יש קבוצת המשך. לא מעט אמהות מבלות כאן את בקרי חופשת הלידה שלהן עד לחזרה לעבודה.
7